Skip to main content

Aankomende studenten: geen studie gekozen? Dit kan je doen tijdens een tussenjaar

Ongepland of gepland een tussenjaar? We geven je een aantal tips over wat je kan doen in je tussenjaar. Een tussenjaar is superleuk maar hoe haal je er nu het meeste uit? Lees dan vooral snel verder!

Je hebt hard gestudeerd voor je eindexamens maar je weet nog niet zo goed wat je wil gaan studeren? Absoluut geen ramp, neem een tussenjaar! Een tussenjaar is superhandig om je vooral te focussen op jezelf en wat JIJ wil gaan doen. Er liggen veel leuke en te gekke uitdagingen in het verschiet. Wij geven je tips die je kunt doen tijdens je tussenjaar.

#1 Reizen

Hoog aan bijna iedere student zijn verlanglijstje staat natuurlijk die felbegeerde wereldreis. Mocht je een geldboom hebben in je achtertuin, dan is een wereldreis natuurlijk een supergave ervaring! In je tussenjaar heb je genoeg tijd om je reis te plannen…So make the most of it!

#2 Upgrade je cv

Naast reizen kan je ook je cv een upgrade geven! Want het werken aan je cv kan ook een leuke ervaring zijn in je tussenjaar. Zo kan je bijvoorbeeld naar een bijbaan solliciteren die in de richting is van je nieuwe studie.

#3 Vrijwilligerswerk

Reizen en werken aan je cv het is wat… maar deze dingen kun je ook combineren!
Zo kan je in je tussenjaar er ook voor kiezen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit kan je doen bijvoorbeeld in het buitenland of kiezen voor onze eigen Hollandse bodem. Het is niet alleen een supergave ervaring, maar daarnaast kan je tegelijkertijd zien dat jouw hulp goed terecht komt!

Een tussenjaar kan je nuttig besteden maar kan je ook gebruiken om dus de wereld en jezelf te ontdekken. Wat in ieder geval vast staat is dat het een onvergetelijke reis wordt en jij bent de reisleider! Enjoy!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.