Skip to main content

8 tips voor een scooter in Delft

Een scooter is in de stad natuurlijk het ideale vervoersmiddel. Je bent snel, het kost weinig fysieke inspanning, je kunt langs de file heenrijden en je kunt de scooter overal parkeren. Maar toch zijn er een aantal belangrijke dingen om te weten en rekening mee te houden als je met een scooter door Delft gaat rijden. Om ervoor te zorgen dat jij een zorgeloze ervaring hebt met jouw (nieuwe) scooter, hebben wij onderstaande 8 tips op een rijtje gezet. Neem ze snel door!

1. Zorg voor een helm

Tegenwoordig is het voor iedere scooterrijder in Nederland verplicht om een helm te dragen. Of je nu de bestuurder of bijrijder bent, of dat je op een scooter met blauw of geel kenteken rijdt, je moet altijd een helm op. Probeer daarom een goede, fijne en kwalitatieve helm aan te schaffen. Je zult 'm vaak op hebben, dus het is extra fijn als hij lekker zit. Daarnaast zal de helm jou beschermen bij een ongeluk.

2. Wees voorzichtig met alcohol

Net zoals in de auto, mag je op de scooter geen alcohol drinken. Vaak wordt dit iets minder nauw genomen dan in de auto, maar het is even gevaarlijk. Je brengt jezelf, je bijrijder en alle andere weggebruikers in gevaar als je onder invloed de weg opgaat. Daarnaast krijg je een flinke boete en ben je je rijbewijs kwijt als je gepakt wordt door de politie. Kortom, beter aan de 0,0 als je met de scooter bent!

3. Sluit een goede verzekering af

Als scooterbezitter ben je verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. Zorg er ook voor dat je dit doet voordat je de weg opgaat. Daarnaast is het handig om je te verdiepen in het eigen risico bij scooterverzekering, zodat je niet tegen onverwachte kosten aanloopt.

4. Investeer in een goed slot

Scooters en scooteronderdelen zijn veel geld waard, waardoor ze regelmatig gestolen worden. Zeker in grotere steden komt dit vaak voor. Zorg er daarom voor dat je een goed slot aanschaft en je scooter altijd op slot zet.

5. Controleer de verkeersregels voor scooters

Soms kan het verwarrend zijn of je als scooterbestuurder op de autoweg of op het fietspad moet rijden. Dit kun je controleren aan de hand van de borden langs de weg. Probeer dit altijd in de gaten te houden, om te voorkomen dat je onverwacht op een gevaarlijke weg belandt. Ook kun je een boete krijgen voor het rijden op de verkeerde weg.

6. Zorg voor een veilige stalling

Probeer jouw scooter veilig en overdekt te stallen. Hierdoor zal hij minder snel gestolen worden en blijft hij (zeker bij koud weer) langer in goede conditie. Zo gaat hij een stuk langer mee!

7. Kleed je warm aan

Op de scooter is het in de winter erg koud. Je rijdt snel, maar beweegt niet veel. Zorg daarom voor genoeg warme kleding! Een goede en waterdichte winterjas en warme handschoenen zijn echt essentieel op de scooter.

8. Oefen veel!

In het begin kan het spannend zijn om in een drukke stad scooter te rijden. Dit gevoel verdwijnt naarmate je meer rijdt. Pak dus regelmatig je scooter en zorg ervoor dat je vertrouwd raakt met het rijden in de stad en op de scooter. Je zult merken dat je het dan steeds leuker gaat vinden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.