Skip to main content

5 typische studentendrankjes

Dat bier een populair drankje onder studenten is, is natuurlijk geen geheim. Maar wist je dat het merendeel van de studenten ook regelmatig sterke drank drinkt? Als je erover nadenkt, is dit ook helemaal niet zo gek. Want sterke drank zit in cocktails, mixdrankjes en shotjes natuurlijk. Maar welke sterke dranken zijn nou typisch voor studenten?

1. Alles met rum!

De klassieke rum-cola wordt natuurlijk veel gedronken door mannelijke studenten. Maar ook in complexere drankjes is rum terug te vinden. Denk aan een Dark & Stormy, Mojito en een Piña Colada. Als er dus een sterke drank is waar je een heleboel studenten blij mee maakt, is het wel rum. Persoonlijke favoriet is de rum van Clement. Dit komt door de toevoeging van ingrediënten als honing, kruiden en een vleugje vanille. Wil je deze rum ook een keer proberen? Dan kun je hier Clement rum kopen.

2. Paardenkut

Als je net studeert, is het even wennen als je een charmant hertje '2 paardenkutten' hoort gillen tegen de barman. Gelukkig wen je er snel aan, want een paardenkut (of PK) is rete-populair in de studentenwereld. De paardenkut bestaat uit Apfelkorn en spa rood: supersimpel en smaakt als limonade.

3. Wodka

Wodka is in elke vorm populair onder studenten. Puur als shotje of gemixt met frisdrank. Heb je last van studenten kilo’s en ben je op dieet? Dan bestel je wodka met spa rood. Weinig calorieën en prima te drinken.

4. Straaljager

Dit drankje klinkt erg spectaculair, maar is eigenlijk heel eenvoudig. De straaljager bestaat namelijk uit jenever en bitter lemon. Niet heel spannend dus, maar als je er genoeg van drinkt stijg je misschien wel op ;).

5. Shotjes

Shotjes maken of breken je avond en voor elke gelegenheid is er wel een. Een meisje versieren? Kies voor een zoete. Iets te vieren met je maten? Bestel tequila. Je vrienden stangen? Dan doet Sambuca het altijd goed.

Zoek je nog een leuk spelletje om deze typisch studentendranken te nuttigen? Lees dan ook onze blog de 3 leukste (onbekende) drankspelletjes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.