Skip to main content

5 tips om vaker te sporten

Sporten is voor veel mensen eerder een verplichting dan een hobby. Zeker in de winter kan het af en toe lastig zijn om je ertoe te zetten. En dat is zonde! Daarom geven wij je vijf tips waarmee je makkelijk vaker gaat sporten.

Plan vooruit

Als je niet zo van sporten houdt, kan het al snel gebeuren dat je er niet eens aan denkt. Daarom is het handig om vooruit te plannen. Dan kun je ook minder makkelijk met excuses te komen over dat je toch geen tijd hebt. Bovendien kun je dan ook plannen om samen met iemand te gaan. En die sociale controle maakt het vaak makkelijker!

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Samen met iemand gaan sporten heeft een tweede voordeel: het is gezellig! Spreek samen af om een rondje hard te lopen, naar de sportschool te gaan of je aan te sluiten bij een sportclub. Als je sporten gezellig maakt, zul je er minder tegenop zien. Zo wordt een uurtje sporten niet alleen een workout, maar ook een moment om gezellig bij te praten met je vrienden.

Wees origineel

Lukt het jou nou écht niet om naar de sportschool te gaan? En vind je hardlopen ontzettend saai? Ga dan op zoek naar iets origineels! Er zijn veel meer mogelijkheden dan de standaard sporten die je vaak hoort. Als je iets zoekt dat beter bij je past, dan zal het ook makkelijker gaan.

Zorg voor de juiste spullen

Het is belangrijk dat je je fijn voelt tijdens het sporten. En met een te strakke broek of een topje dat steeds omhoog kruipt, lukt dit niet. Zorg daarom voor de juiste spullen. Koop bijvoorbeeld goede schoenen, zodat je geen last krijgt van blessures. En als je een sport doet waar je eigen materiaal voor nodig hebt, ga dan niet direct voor de goedkoopste optie. Let op kwaliteit!

Maak het leuk

Je kunt het sporten makkelijk zelf leuk maken! Naast samen met vrienden gaan sporten, zijn er nog veel meer handige maniertjes hiervoor. Maak bijvoorbeeld een leuke playlist of zoek een fijn luisterboek. Of kijk een aflevering van je favoriete serie terwijl je op de loopband staat.

Lukt het jou nou ondanks deze tips niet om de deur uit te gaan om te sporten? Check dan deze blog over thuis sporten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.