Skip to main content

5 tips om het nieuwe schooljaar te overleven

Aan het begin van de zomervakantie lijkt de vakantie nog eeuwig te duren, maar voordat je het weet is het weer voorbij. In de vakantie heb je waarschijnlijk genoeg tijd gehad om naar het strand te gaan, op het terras te zitten, lekker te ontspannen of ben je zelfs even naar het buitenland geweest. Kortom, je zat in een heerlijke bubbel van ontspannenheid en plezier. Inmiddels komt er toch echt een einde aan deze bubbel. Veel scholen zijn al begonnen met de introductieactiviteiten en wellicht ben je zelfs al begonnen met werkgroepen of colleges. Word je hier nu echt super depri van en kan je hier niet de voordelen van inzien? Geen zorgen, met deze 5 tips krijg je weer zin in het nieuwe schooljaar!

1. Plan alvast een nieuwe vakantie 

De beste manier om over een dipje na de vakantie heen te komen, is natuurlijk om een nieuwe vakantie te plannen! Het is erg goed voor een mens om zich te kunnen verheugen op iets. En omdat jij zo blij werd van de zomervakantie, is het fijn als je je alvast kan verheugen op de volgende vakantie. Check het jaarrooster van school en zoek een lesvrije week. Boek voor deze week een heerlijk ontspannen reisje. Wil jij je vliegtickets met korting scoren en ben je benieuwd wanneer de KLM Werelddeal Weken beginnen? Dan kun je tegenwoordig beter zoeken op Real Deal dagen, zo noemt KLM dit tegenwoordig. Laat school nu maar beginnen want des te eerder kun jij weer lekker op vakantie! 

2. Plan je activiteiten goed

Wanneer je studie weer begonnen is betekent dit niet dat jij nooit meer iets leuks kan doen. Je hebt er alleen iets minder tijd voor. Probeer voor jezelf een duidelijke planning te maken van alle activiteiten die je moet doen. Je colleges, deadlines, werk en sociale verplichtingen. Je zult zien dat je ergens nog wel een gaatje over hebt om iets voor jezelf te doen. In deze tijd kun je ervoor kiezen om even rustig een serie te kijken of te gamen of om juist wat leuks te gaan doen met vrienden. Dit is maar net waar jij je ontspanning uithaalt!

3. Koop nieuwe spullen 

Even eerlijk, er zijn weinig dingen leuker dan nieuwe spullen kopen toch? Om meer zin te krijgen in school kun je iets nieuws kopen dat je vaak gebruikt op school. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe laptop, een laptophoes, een nieuwe tas of zelfs een nieuwe leuke jas die je naar school aan kunt doen. Als jij iets gevonden hebt waar je blij van wordt en kan gebruiken voor studie, dan ga jij hier vast meer zin in krijgen.

4. Combineer school met sociale activiteiten 

Heb jij geen zin om alleen naar school te gaan om saaie dingen te doen? Combineer dit dan met iets leuks! Ga samen met jouw studiegenoten ergens lunchen tussen je colleges door of vraag aan een vriend(in) of hij of zij samen met jou wil gaan studeren. Dan kunnen jullie jezelf achteraf belonen met wat lekkers te eten. 

5. Vind je motivatie terug 

Misschien is dit makkelijker gezegd dan gedaan na een leuke zomervakantie, maar probeer voor jezelf eens na te denken waarom jij ervoor hebt gekozen om deze studie te gaan doen. Grote kans dat je veel onderwerpen interessant vindt en je graag je diploma wil behalen. Houd dit in gedachten als je weer onderweg bent naar je college. 

Hopelijk zie je met behulp van deze tips minder op tegen het nieuwe schooljaar! Wacht niet langer en boek die vakantie via de KLM Real Deal Dagen, maak een goede planning, koop iets waar jij blij van wordt, ga samen met een vriend(in) studeren en motiveer jezelf voor school. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.