Skip to main content

5 dingen die je niet moet doen als je naar Rome gaat

Een paar weken geleden vertrok ik met mijn vriend naar Rome voor een stedentrip. Dit uitje was eigenlijk niet gepland, waardoor we op stel en sprong vertrokken. In alle haast hadden we nauwelijks vooronderzoek gedaan. We waren daarom ook niet erg goed voorbereid. Hoewel we een superleuke tijd hebben gehad, ben ik er wel achter gekomen wat je vooral niet moet doen als je naar Rome gaat. Zie daarom hieronder een lijstje met 5 dingen die je niet moet doen als je naar Rome gaat (en alternatieve opties natuurlijk)!

1. Alles willen zien

Er is in Rome zóveel te zien dat je nooit alle hoogtepunten kunt bezoeken. Probeer daarom niet om alles te zien in de korte tijd dat je er bent! Wat je beter kunt doen, is vooraf een lijstje maken dat realistisch is qua tijd. Op deze manier kun je echt de tijd nemen voor de bezienswaardigheden en ervan genieten. Een aantal bezienswaardigheden die ik je zeker aanraad voor een eerste keer Rome zijn:

  • Het Collosseum en Forum Romanum
  • Het Pantheon
  • De Trevifontein
  • De markt op Campo de’ Fiori

2. Alles lopend doen

Hoewel je prima de stad te voet kunt verkennen, is het toch geen aanrader. Ik was na dag 2 compleet gesloopt en de blaren stonden op mijn voeten. Ook kan ik je ten zeerste afraden om in het hoogseizoen een scooter of fiets te huren. Het is in Rome niet normaal druk en het verkeer is levensgevaarlijk. Het ov daarentegen werkt prima. Er zijn twee metrolijnen die op veel belangrijke plekken stoppen. Zoals het Colosseum, Vaticaanstad en de Spaanse trappen. Toch stoppen ze lang niet overal, maar er rijden ook overal en vaak bussen. Een tip voor in het Romeinse ov: let goed op je spullen! In grote steden heb je altijd wel zakkenrollers. Maar zo brutaal en in zulke groten getale als in Rome heb ik ze niet eerder meegemaakt!

3. Op toeristische pleinen een terras pakken

Op grote pleinen zoals het Piazza Navona betaal je belachelijk veel geld voor wat te eten en drinken. Slenter dus vooral even over dit plein, maar ga er niet op het terras zitten! In de wijk erachter (zoals bij de meeste toeristische pleinen) zitten een heleboel goedkopere en lekkere restaurantjes. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en kijk altijd even in de zijstraatjes bij grote toeristische plekken.

4. Het toeristenmenu bestellen

Het toeristenmenu bestaat vaak uit een hele goede deal, zoals 3-gangen voor €20,-. Toch is dit niet aan te raden. Wat beter (en lekkerder) is, is om je een beetje te verdiepen in de Italiaanse keuken. Dan kom je nog is verder dan smakeloze mozzarella en elke dag pizza. Een tip: wanneer je buiten een menu met foto’s ziet hangen, kun je beter meteen weglopen. Dit is namelijk hét teken dat je bij een toeristisch (en waarschijnlijk te duur) restaurant bent beland!

5. In juli of augustus naar Rome

Door onze slechte voorbereiding hebben wij helaas deze cruciale fout gemaakt. En geloof me: als ik het over kon doen, dan was ik in de herfst of lente gegaan. De reden hiervoor is dat het in juli en augustus simpelweg te warm is in Rome. Op onze koudste dag was het 32 ºC en op de warmste dag 36 ºC. Wanneer je uren in de brandende zon slentert, wil je nog maar een ding… een duik nemen in de dichtstbijzijnde fontein. En ook dit is je af te raden: boetes voor pootjebaden in Romeinse fonteinen kunnen oplopen tot €450,- per persoon! Toch zonde van je stufi…

Ben jij nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Lees dan ook onze blogs over een stedentrip naar Londen en vakantie in Griekenland!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.