Skip to main content

3 tips om jouw tuin in te richten!

Ideaal als jij een tuin hebt als student, dat maakt de zomer een stuk leuker. Maar voordat je allemaal random dingen gaat kopen, is het verstandig om eerst een aantal dingen te checken. Na het lezen van deze 3 tips heb jij jouw tuin superslim ingericht. Lees je mee?

Tuintafel

Allereerst moet je weten hoe de zon in jouw tuin is. Het lekkerste is om een tuintafel te hebben staan waar je het laatste zonnetje meepikt. Daar kun je dan heerlijk zitten tijdens het eten of om na te tafelen met vrienden. Er zijn verschillende tuintafels te koop. Wil je graag een grote tafel, maar heb je niet zo'n grote tuin? Ga dan voor een tafel die je kunt uitklappen. Ingeklapt is de tafel dan 160cm, maar klap je 'm uit dan is hij 240 cm. Daar kun je toch een aantal extra mensen aan kwijt!

Zit gedeelte

Het zitgedeelte van de tuin wil je graag hebben op een plek waar je veel schaduw hebt. Zo kan je ontsnappen aan de hitte als het je eventjes teveel wordt. Zet daar dan een tuinstoel neer met een klein tafeltje. Je sleept het ook gemakkelijk naar een andere plek, ideaal als je veel mensen over de vloer hebt! Heb je dan nog ruimte over? Dan is een fijne loungebank wel heel lekker om te hebben! Je kan er je kater op uitslapen, chillen met vrienden en op warme dagen lekker met je laptop op schoot studeren!

Accessoires

Wil je met één product binnen no-time jouw tuin supergezellig maken? Dan koop je natuurlijk een aantal meter aan lampjes. Deze slinger hang je een aantal keer van links naar rechts op in de tuin. Lampjes aan en je bent al halverwege! Zet op meerdere plekken in de tuin plantenpotten neer van verschillende hoogten. Zo creëer je diepte in je tuin. Op de stenen leg je een mooi buitenkleed neer. Die kan je zelfs in de winter laten liggen! Een parasol tegen de felle zon op hete dagen zorgt ervoor dat je niet zal verbranden, maar staat ook nog eens heel gezellig! Zaai in de aarde wildbloemen en je hebt volgend jaar een super gezellige tuin waar alle vlindertjes en bijtjes heel blij van worden!

Moestuin

Als je een eigen tuin hebt, heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf wat groenten, fruit en kruiden te verbouwen! Begin klein om te kijken of je het leuk vindt. Tomaten groeien bijvoorbeeld heel snel, net als frambozen en aardbeien. Ook doen vijgenbomen het goed in de Nederlandse grond, al zitten er niet zoveel vijgen aan, het is wel leuk om de tuin hebben staan! Je kunt van de meeste groenten en fruit zelf de zaadjes halen om deze te laten groeien. Google wel even hoe het werkt per soort, want dat kan nog weleens verschillen! Heb je niet zoveel zin om lang te wachten? Dan scoor je bij de supermarkt of de groenteboer op de hoek wat potten met kruiden. Deze zet je in de grond en elke avond knip je gemakkelijk verse kruiden uit je eigen tuintje. 

Tijd om vrienden uit te nodigen in je nieuw ingerichte tuin! Dit zijn 5 typische studentendrankjes die je kunt maken tijdens jouw tuinfeestje!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Delft Studentenstad

Delft biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Delftse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Delft.

Studeren in Delft

Ga jij studeren in Delft? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Delft

Ga je in Delft studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Delft en de beste studiegerelateerde stages? Heb je hulp nodig bij het maken van een cv?

Wonen in Delft

Ga je studeren in Delft? Dan wil je hier misschien ook wel wonen! Delft is een van de leukste studentensteden van Nederland.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Delft

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Delft Studentenstad.

Gezondheidszorg in Delft

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Delft staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.