Skip to main content
Vanessa
Vanessa

Heyhoi! Ik ben Vanessa Spaanderman en ik studeer journalistiek in het oh-zo-mooie Tilburg, waar ik tevens op kamers woon. Schrijven vind ik erg leuk en wil mezelf ontwikkelen tot een volwaardige journalist. Alles interesseert mij eigenlijk en hoop jou als lezer te boeien met de stukken die ik schrijf. Sinds ik als Zeeuw zijnde in het gezellige Brabant ben gaan wonen, heb ik de smaak van het studentenleven goed te pakken.

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Vanessa

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Vanessa


 • De lekkerste tapas hapjes!
  Het is weer Wereld Tapasdag en dat betekent een goed excuus voor een lekker plankje vanavond! Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor lekkere tapas hapjes voor op de bank vanavond? Lees dan snel verder!


 • Wil je een huisdier kopen? Let hier dan op

  In deze gekke tijd kun je je af en toe best wel alleen voelen. Een huisdier kan hierbij helpen, maar waar let je op als je er één koopt? Dat lees je in deze blog! • Hoe vind ik mijn ideale droomstage?

  Je hebt een leuke studie en vervolgens komt de stap om een stage te gaan lopen die bij jouw studie past. Zelf studeer ik journalistiek en heb ik stage mogen lopen bij RTL Boulevard. Maar hoe kom je daar binnen en hoe weet je dat zo’n intense stage bij jou past? In deze blog geef ik je een aantal tips om er achter te komen wat het best bij jou past. • Daten in coronatijd!

  Na lange tijd in quarantaine gezeten te hebben, mogen we langzaam weer naar buiten. We mogen weer op terrassen zitten en kunnen in juli weer gaan sporten. Van al dat binnen zitten kom je niet je potentiele nieuwe partner tegen. Maar hoe date je eigenlijk in zo’n rare tijd? In deze blog geef ik tips om eventueel weer voorzichtig te beginnen met daten. • DOEN: ga lekker thuis sporten!

  De sportscholen zijn weer open maar ik kan me voorstellen dat het misschien nog wat eng is om weer tekeer te gaan in de sportschool. Maar als je toch wat wilt bewegen, heb je hier de ideale tips om thuis te kunnen sporten. • Hoe vind je de ideale stageplaats?

  Tijdens je studie ga je waarschijnlijk een stage lopen die aansluit op je opleiding. Daar leer je om je kennis te gebruiken in de praktijk. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten wanneer je een stageplek zoekt? • Goedkoop en voorbereid op reis

  Goedkoop een vakantie boeken! Wie wil dat nou niet? In deze blog geef ik wat tips hoe je een goedkope vakantie kunt boeken en een aantal voorbereidingstips. • Je eerste auto kopen: waar let je op?

  Yes! Eindelijk heb je je rijbewijs in the pocket. Nu wil je natuurlijk veel rijden en het liefst in een eigen auto! Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een auto gaat kopen? In deze blog vertel ik je alles. • Absoluut doen: thuis terrassen met borrelplank!

  De ideale thuisborrel, waar bestaat die eigenlijk uit en wat heb je er allemaal voor nodig? In deze blog geef ik je ideale tips voor een heerlijk thuis-terras-momentje bij, zoals je al leest, jou thuis! • Studeren tijdens corona

  Inmiddels ben ik zelf al 2,5 maanden aan het thuis studeren en ik kan vertellen: het is niet gemakkelijk. Iedereen ervaart denk ik wel de extra moeite die het met zich meebrengt. Van niet kunnen concentreren tot slecht internet. In deze blog deel ik mijn tips met jou waardoor je hopelijk beter kan leren. • Op jezelf wonen, hoe is dat nou echt?

  We hebben allemaal een bepaald beeld in ons hoofd wanneer het aankomt op het onderwerp: op jezelf wonen. Nu ik zelf precies een jaar op mezelf woon, leek het mij leuk om mijn verhalen met jullie te delen en uiteraard wat tips te geven. Met deze blog kun je een afweging maken als je nog twijfelt of je op jezelf zou moeten wonen of niet.