Skip to main content
Eef
student blogger

Als blogger bij Studentensteden schrijf ik over alles wat het studentenleven te bieden heeft!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Eef

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Eef


 • Hoe EuroCollege Hogeschool met kwaliteit omgaat
  EuroCollege Hogeschool is een niet bekostigde, particuliere opleiding. De opdrachtgever/klant staat centraal in al het handelen van EuroCollege.


 • 1 op 10 studentes slachtoffer van seksueel misbruik
  Uit onderzoek van Amnesty International blijkt dat ruim 1 op de 10 vrouwelijke studenten te maken heeft met seksueel misbruik tijdens hun studententijd.


 • Hogescholen willen extra opleidingsplaatsen zorg
  Er moeten op hogescholen extra opleidingsplaatsen komen voor werk-leer-trajecten voor specialistisch verpleegkundigen. Dit is nodig om de grote werkdruk in de zorg op korte termijn te verminderen.


 • #NietMijnSchuld: landelijke studentenstaking op 3 juni
  Met de staking willen de jongerenorganisaties formerende partijen oproepen om schuldenvrij studeren mogelijk te maken en studenten die onder het leenstelsel vallen te compenseren.


 • LSVb en FNV Young & United: Forse daling aantal masterstudenten is zorgwekkend
  De Landelijke Studentenvakbond en FNV Young & United maken zich grote zorgen over de forse daling van het aantal studenten dat een masteropleiding doet sinds de invoering van het leenstelsel.


 • LSVb wil gratis collegejaar voor iedereen: ‘Elke student wordt geraakt door de coronacrisis’

  Een jaar extra en kosteloos studeren. Als het aan de Landelijke Studentenvakbond ligt, moet dat voor iedere student in het hoger onderwijs een mogelijkheid worden. Een plan dat nog een stap verder gaat dan het voorstel van GroenLinks en D66 om enkel studenten met een studieachterstand deze mogelijkheid te bieden. • Waarom je een fiets nodig hebt in je (nieuwe) studentenstad

  Er is niks zo vervelend als niet even snel ergens naar toe kunnen gaan. Daarom is een fiets echt een must voor iedere student, maar dan moet deze natuurlijk wel werken. Ik heb zo vaak gehad dat ik snel weg moest, maar dan was mijn band lek, zadel gejat of erger.. mijn hele fiets gejat. • Landelijke Studentenvakbond verheugd met compensatie voor studenten

  Het kabinet presenteert vanmiddag de inhoud van het nationaal programma onderwijs. Hierin staat onder andere dat alle studenten die dit jaar studeren volgend jaar een halvering krijgen van het collegegeld. • Soa-test betrouwbaar en anoniem thuis

  Denk je dat je een soa hebt? Bij de GGD kun je nauwelijks terecht voor een soa-test, want het GGD-personeel is hartstikke druk met coronatesten. Gelukkig is er een simpele oplossing: de anonieme soa-thuistest! • Oh no! Ik heb waarschijnlijk een soa

  Na een aantal 'gezellige nachten' met een scharrel, hoorde ik vandaag via via dat mijn ex-scharrel waarschijnlijk een soa heeft. Wat moet ik nu doen? • Soa-test bij huisarts of GGD? Mij niet gezien, ik test liever anoniem!

  Veel mensen weten niet dat je ongemerkt rond kan lopen met een SOA. Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om je te laten testen. Waaronder de anonieme thuistest! • NL Doet: een dagje vrijwilligerswerk doen

  Wij hebben het als student natuurlijk druk zat. Druk met studeren, met werken, met al jouw sociale contacten en feestjes, dat je eigenlijk geen tijd meer over hebt. Maar er zijn van die dagen dat je eigenlijk even wat tijd moet maken. Zoals voor NL Doet op 10 en 11 maart. • Ik heb misschien een soa opgelopen... wat nu?!

  Na een aantal 'gezellige nachten' met een scharrel, hoorde ik vandaag via via dat mijn ex scharrel waarschijnlijk een SOA heeft. Hoe a-relaxt... Wat moet ik nu doen? • Geld verdienen met bloggen? Word studentblogger bij ons!

  Ben jij een student en geniet je volop van het studentenleven? Dan hebben wij een vette bijbaan voor jou als Studentblogger. Je schrijft over alles wat jij meemaakt in jouw studentenstad. • Voordelen van een wasmachine huren bij Splash Lease

  Degene die bij Splash huren kennen de voordelen natuurlijk al! Maar om al je vrienden bij Splash te laten huren (en dus zelf geld te verdienen) kun je misschien nog een extra argument gebruiken. We hebben ze hier even op een rijtje gezet. • Een soa herkennen en laten testen

  Fantastisch dat studentenleven Studentensteden! Prachtige stad, leuke feestjes en kroegen en overal loop je interessante mensen tegen het lijf. Soms zelfs letterlijk…. In the ‘heat of the moment’ kan het gebeuren dat je seks hebt zonder een condoom. Dan loop je dus risico op een soa! Lees hier hoe je er een kan herkennen en waar je je kan laten testen. • Waarom SENSEO een Must-Have in een Studentenhuis is!

  In eerste instantie denk je niet direct aan goede koffie in een studentenhuis. Maar er is een betaalbaar apparaat dat heerlijke bakkies kan zetten en de oplossing biedt voor de dagelijkse situaties in een studentenhuis. Wij hebben het voor je getest ☺ • Vijf tips voor het vinden van een woning wanneer je naar het buitenland gaat!

  Ben je van plan binnenkort voor een bepaalde tijd naar het buitenland te verhuizen, good for you! Een aantal maanden in het buitenland doorbrengen is niet alleen heel erg leerzaam, ook erg leuk. Je komt in contact met nieuwe mensen, een andere cultuur en hele andere manier van leven. • Word studentredacteur voor Studentensteden!

  Studentensteden is het grootste stadgerichte studentenplatform in Nederland. Met de websites Amsterdam-, Breda-, Delft-, DenBosch-, DenHaag-, Eindhoven-, Enschede-, Groningen-, Leeuwarden-, Leiden-, Maastricht-, Nijmegen-, Rotterdam-, Tilburg- en UtrechtStudentenstad.nl promoten wij steden als studentenstad. • 5 webshops voor mannen

  Zijn mannelijke studenten de big spenders van de toekomst? Online doen elektronica, gadgets en hardware het goed bij de mannelijke doelgroep, maar kleding en schoenen zijn zeker zo populair. Voor die laatste man benoemen we graag de mode trend. • Waarom moet je huren bij Splash?

  Splash Lease verhuurt apparaten aan studenten. Denk aan wasmachines, drogers en vaatwassers. Door de lage prijs per maand is dit voor elke student lekker betaalbaar. Lees hier de voordelen van huren bij Splash Lease.