Skip to main content

Vleermuis- en vogel onderzoeker €20-25 p/u

Behoud Natuur en Maak Impact! Vind jij het ook belangrijk dat de natuur om ons heen blijft bestaan? En lijkt een actieve buitenbaan jou wat? Dan is dit de vacature voor jou! Deze vacature biedt een hands-on ervaring waar je essentiële vaardigheden zal ontwikkelen in het veldonderzoek naar vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen.

 

Bij Gaia Ecologie staat samenwerking centraal; je zult nauw samenwerken met medestudenten en professionals, waardoor je niet alleen je eigen kennis vergroot, maar ook een hechte gemeenschap opbouwt. Tegelijkertijd waarderen we ook het vermogen om zelfstandig te werken, aangezien er momenten zijn waarop individuele inzet vereist is.

 

Wat deze functie echt bijzonder maakt, is de directe impact die je hebt op natuurbehoud. Door deel te nemen aan dit programma draag je rechtstreeks bij aan het behoud van ecosystemen, waardoor je een tastbaar verschil maakt in de wereld om ons heen.

 

Bovendien bieden we een flexibele planning, zodat je het veldwerk naadloos kunt integreren in je studierooster. De periode loopt van 1 april tot en met 30 september. We kijken ernaar uit om samen de schoonheid van de natuur te verkennen en te behouden. Join us in making a real impact!

 

Hoe verloopt zo'n onderzoek in de praktijk?

Bijvoorbeeld, je begint de dag vroeg en wordt kort na zonsopkomst opgehaald door een collega. Na een rit van ongeveer 45 minuten arriveren jullie op een locatie waar je gedurende twee uur actief bent in het observeren van nestelende mussen. Op dat punt scheiden jullie wegen; ieder loopt een eigen deel van de wijk. Gedurende deze tijd maak je foto's en markeer je de locaties van de mussennesten in onze app. Na twee uur komen jullie weer samen en rijden gezamenlijk terug. Óf je begint juist in de avond. Enkele uren voor zonsondergang sta je klaar in het veld om in het laatste daglicht de gierzwaluwen te horen gieren en hun nesten in te zien vliegen. Eenmaal donker kan het vleermuisonderzoek beginnen. Met behulp van een batdetector worden alle geluiden van vleermuizen hoorbaar gemaakt voor jou en gaat een verborgen wereld open. Je hoort een Rosse vleermuis die overvliegt, een ruige dwergvleermuis die aan het baltsen is of een laatvlieger die insecten aan het vangen is. Zie hun verblijfplaatsen maar te vinden om in de app in te voeren.

 

Wat heb je in huis?

- Je hebt affiniteit met dier en natuur en je gaat met plezier het veld in.

- Je bent minstens twee dagen per week beschikbaar (ochtend en/of avond) in de periode april tot en met eind juli (of tot eind september).

- Je bent minsten 18 jaar oud

- Je hebt een HBO denk- en werkniveau

- Je vindt het niet erg om met buurtbewoners een praatje te maken over wat je aan het doen bent. Bewoners kunnen namelijk nieuwsgierig zijn waarom je naar hun dakrand aan het kijken bent.

- De bereidheid om soms ook 's nachts te werken (tegen hogere vergoeding).

- Je bent verantwoordelijk. De resultaten van jouw onderzoek kunnen namelijk grote gevolgen hebben.

- Het bezit van een rijbewijs en/of een auto is een pré maar niet vereist

 

Wat bieden wij jou?

- Een bruto uurtarief van 20,00 tot 27,50.

- Reistijd wordt vergoed. - Reiskostenvergoeding van 23 cent per kilometer.

- Mogelijkheden tot verbreding van kennis over dier en natuur

- Leuk en actief werk in de buitenlucht.

- Alleen werken met goed weer! 🙂

- Een leuke tijd en een gezellig team.

- We organiseren door het jaar een aantal leuke en leerzame excursies.

 

Wie zijn wij?

Gaia Ecologie is een ecologisch onderzoeks- en adviesbureau. Wij zijn door heel Nederland actief en houden ons bezig met verschillende ecologische vraagstukken. Wij werken met grote opdrachtgevers als bouwbedrijven en woningcorporaties maar ook met particulieren. Van boom tot vijver en van schuurtje tot woonwijk ontzorgen wij onze opdrachtgevers bij al hun ecologische vraagstukken.

 

Wil je onderdeel worden van ons team?

Wil je onderdeel worden van ons team? Stuur dan een mailtje met wie je bent en een persoonlijk geschreven motivatie (gebruik hiervoor geen ChatGPT!) naar veldwerk@gaia-ecologie.nl. Zodra we je mail hebben ontvangen nemen we contact met je op voor een online kennismakingsgesprek. In dit gesprek geven we je aanvullende informatie over de onderzoeken en kan jij ons vragen stellen.